שינה לבד בחדר בלילה

שלום הרב הגמרא בשבת קנא ב אומרת שאסור לישון בבית יחידי והמשנה ברורה סימן רל"ט אומר בית היינו חדר אז יוצא שאסור לישון בחדר יחידי האם זה נאמר גם בבית שיש הרבה אנשים שנמצאים רק כל אחד יש לו חדר לבד וכל החדרים ליד השני או שזה נאמר דווקא למי שלבד בחדר כשיש רק חדר אחד והוא ממש לבד? ואם זה אסור גם כשיש הרבה חדרים ליד מה צריך לעשות ? תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

כפי שכתב השער הציון שם נוהגים כיום להקל בזה כשיש אנשים אחרים בבית אף אם נועלים במפתח, וגם להמחמירים בזה משמע שהחשש הוא רק אם נועל את הדלת, אך אם סוגר אותה ואינו נועל אין בזה בעיה.

מקורות:

שער הציון שם ס"ק י"ז ושו"ת חלקת יעקב ח"א סי' נ"ז. ובארחות רבינו ח"ג עמ' רכ"ו כתב שהחזון איש הקפיד שיישן מישהו עמו בחדר, וודאי שזו מידת חסידות ואין נוהגים כן.