פיתות חלביות שחוממו במיקרוגל בשרי

שמתי פיתות חלביות [עם גבינה צהובה] במיקרוגל בשרי [נקי שלא השתמשו בו ב-24 שעות האחרונות] מה הדין של הפיתות והמיקרוגל?

תשובה:

שלום רב.

אם הניח על צלחת הזכוכית. בדיעבד הצלחת מותרת דנקטינן שזכוכית אינה בולעת בדיעבד ויערה מים חמים וסגי בהכי. ומצד המיקרוגל אם היתה הגבינה בלועה בפיתה המיקרוגל מותר ואם הגבינה מגולה יש לחשוש לזיעה העולה מהחלבי ונבלעה במיקרוגל הבשרי, ולנוהגים עפ"י הרמ"א אין להתשמש במיקרוגל גם לא למאכלים פרווה ולנוהגים לפי השו"ע לפרווה מותר להשתמש ולבשרי או חלבי אין להשתמש. ודין ההגעלה של המיקרוגל במקרה זה בלבד יניח כוס מים וידליק את המיקרוגל עד שיתאדו המים שבכוס שייחשב הגעלה בזיעה כמבואר בספר שבות יצחק על דיני המיקרוגל עפי"ד הגרי"ש אלישיב זצ"ל.