סיום תפילת מנחה ביום שישי לפני השקיעה

שלום רציתי לשאול האם בתפילת מנחה ביום שישי יש עניין לסיים את תפילת הלחש לפני השקיעה יותר מכל יום אחר וכל שהגיע השקיעה שוב אין להתפלל מנחה

תשובה:

שבוע טוב.

אכן יש עניין מיוחד ביום שישי לסיים את תפילת מנחה לפני השקיעה, כדי לקיים מצוות תוספת שבת שבשביל כך יש לקבל את השבת כמה דקות לפני זמן כניסתה, ומכיון שאי אפשר לקבל את השבת בזמן מנחה יש להקדים ולסיים את תפילת מנחה לפני השקיעה ואז לקבל את השבת.

מקורות:

במשנה ברורה סי' רס"ג ס"ק מ"ג מבואר שאין להתפלל מנחה לאחר קבלת שבת, ושצריך להקדים ולקבל את השבת כמה דקות לפני השקיעה ר' באריכות בדברי הפוסקים בסי' רס"א ס"ב.