ההולך לבית הספר בסוכות אם צריך להמתין עד שיחזור לביתו לאכול או שיכול לאכול בבית הספר

האם אני בבית ספר ביום ואין סוכה פה, האם יכול לאכול פת בבית ספר, או שאני צריך לחכות עד הלילה ולאכול רק אחרי שאחזור מבית ספר כי יש סוכה בבית?

תשובה:

שלום רב.

אם אין סוכה באיזור בית הספר ואין ההליכה לבית הספר כהליכה לתענוג אלא יש בזה צורך, נחשב הדבר כהולכי דרכים שפטורים מן הסוכה, ואינו צריך להמתין עד שיגיע לביתו.

מקורות:

ר' באגרות משה או"ח חלק ג' סימן צ"ג וראה באריכות בענין הליכה לתענוג בסוכות במצב שלא יוכל לאכול בסוכה כאן.