להיכנס למרפאה על שם אח שהוא מבוטח בה

שלום וברכה,

אני חייל כבן 20 ואני נמצא במוסדות רפואיות של הצבא. קודם לכן הייתי במרפאות אזרחיות.

לאחרונה חשתי ממש ממש לא טוב עם כאבי ראש עזים כמה ימים, ומפאת שלא היו מרפאות צבאיות זמינות הלכתי למרפאה אזרחית והזדהיתי בשם אחי הגדול (שהוא לא חייל והוא כן זכאי לאותה מרפאה) קיבלתי טיפול רפואי ואף הפניה לבית החולים באיזור שם שוב הזדהיתי בשמו.

יש לציין שאבי משלם על כל האחים סכום גבוה כל חודש לביטוח לאומי שקשור למרפאה.

שאלתי היא: האם עברתי על איסור גזל? או שיש בזה דין פיקוח נפש.

ואם זה גזל איך לתקן זאת.

תשובה:

אין איסור גזל במקום פיקוח נפש, אבל לאחר מכן יש חיוב לשלם.
במקרה שלך, אם אתה לא מכוסה בביטוח זה, עליך לשלם עלות הטיפול. אם המרפאה לא נותנת טיפול בתשלום לאלו שאינם מבוטחים בקופה, יש לשלם לפי המחיר המקובל במרפאות אחרות.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי שנט סעיף ד. ועיין עוד בקובץ עומקא דדינא ח"ג עמוד 69.