לתרומות לחץ כאן

הכשרת סכין בשרית שהשתמשו בה לגבינה

שלום רב,
ברצוני לדעת האם ואיך ניתן להכשיר
סכין שנועדה לחיתוך בצל ושום לתבשילים בשריים
אשר באה במגע עם גבינה?
תודה ומועדים לשמחה
יעל

תשובה:

מועדים לשמחה.

לא בכל מקרה  שהסכין בא במגע עם גבינה הוא נהיה חלבי, אם הגבינה היתה קרה ורכה, ניתן לנקות את הסכין ולשוב להשתמש בו כפי שהיה בתחילה כמפורט כאן, ובאם אכן הסכין נטרף כגון שחתכו בו מאכל חלבי חם וכדו' ניתן להגעיל את הסכין כדי להכשירו שוב לשימוש בתבשילים בשריים. ניתן לראות כאן את דרך ההגעלה הראויה לסכו"ם שנטרף.

 

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל