שלום רב,
ברצוני לדעת האם ואיך ניתן להכשיר
סכין שנועדה לחיתוך בצל ושום לתבשילים בשריים
אשר באה במגע עם גבינה?
תודה ומועדים לשמחה
יעל
תשובה:
מועדים לשמחה.
לא בכל מקרה שהסכין בא במגע עם גבינה הוא נהיה חלבי, אם הגבינה היתה קרה ורכה, ניתן לנקות את הסכין ולשוב להשתמש בו כפי שהיה בתחילה כמפורט כאן, ובאם אכן הסכין נטרף כגון שחתכו בו מאכל חלבי חם וכדו' ניתן להגעיל את הסכין כדי להכשירו שוב לשימוש בתבשילים בשריים. ניתן לראות כאן את דרך ההגעלה הראויה לסכו"ם שנטרף.