אתרוג שניטל חלק מן הפיטם שלו

חלק מהפיטם באתרוג נשבר. האם האתרוג פסול?

תשובה:

מועדים לשמחה.

אם נשאר חלק מן הפיטם בולט מן האתרוג, מעיקר הדין אתרוג זה כשר, אך יש פוסלים ולכן אינו מהודר, ואם יכול למצוא אתרוג טוב ממנו יש להעדיפו.

ואם כל העץ של הפיטם קיים ורק השושנתא נפלה, אם מוצא לקנות אתרוג אחר השוה לו בהידור, יש להעדיף האתרוג האחר, אבל אם אתרוג זה הוא היותר מהודר שמוצא אין להחמיר בשביל השושנתא.

ואם התפוררה רק מקצת מהשושנתא כשר לכתחלה.

מקורות:

רמ"א סי' תרמ"ח סעיף ז' ומשנה ברורה שם ס"ק ל"א ובאר הגולה תרמח,ז בשם השל"ה.