שימוש בתנור לחלבי ולבשרי

בס"ד

חיממתי פיצה בתנור בבוקר למשך 10 דקות, , האם אפשר בערב אחרי כ 12 שעות לחמם באותו תנור שניצל עוף ולאכול אותו ?
ב. מה משך הזמן המינמלי כדי ל"הכשיר" לחימום באותו יום תנור מבשרי לחלבי ולהיפך ?

תודה

תשובה:

שלום רב.

לכתחילה אין להשתמש באותו התנור גם לחלבי וגם לבשרי, אף לאחר המתנת זמן, אך בדיעבד אם הדליקו את התנור לחום הכי גבוה למשך חצי שעה ואפו בו מאכל מהמין השני ניתן להשתמש בו. ולדעת הגר"ע יוסף שליט"א מותר לכתחלה (בתנור שהשתמשו בו למאכלים יבשים או בנוזלים מכוסים) להמתין מעת לעת ולהדליקו לחצי שעה על החום הגבוה, וכמובן להשתמש רק בתבניות ממין המאכל.

מקורות:

ראה כאן וכאן.