עובדת פנסיונרית שקיבלה מהמעביד דמי נסיעות מלאים

מטפלת עובדת במשק בית אצל קרוב משפחה שלי במשך כשנתיים.
העובדת הינה פנסיונרית, מה שאומר שמחיר נסיעה באוטובוס עולה לה חצי ממה שעולה לאדם רגיל, כמו גם מחירו של חופשי חודשי (עולה לה 117.5 ש"ח במקום 235 ש"ח), נתון אותו המעסיק לא ידע עד לאחרונה.
כאשר העובדת התחילה לעבוד, היא סיכמה עם המעסיק שהוא ישלם לה מחיר של חופשי חודשי, וכך היא תגיע כל יום לעבודה (העובדת נוסעת באוטובוס לביתו של המעביד).
כל פעם שהייתה עליית מחירים של החופשי חודשי העובדת באה למעסיק על מנת שיעלה לה את התשלום בעבור הנסיעות, וכך באמת נעשה- המעסיק שילם לה את מחיר המחירון של החופשי חודשי.
אולם, לאחרונה גילה המעביד שבגלל שהעובדת הינה פנסיונרית, אזי היא משלמת הרבה פחות על החופשי חודשי.
בחישוב של 24 חודשי עבודה זה מצטבר לסכום כסף משמעותי (כ 115 ש"ח לחודש X שנתיים = 2,760 ש"ח).
כאשר המעסיק שאל את העובדת לפשר הדבר לאחר שגילה אותו, העובדת אמרה ש"זה מה שכולם עושים".

האם על פי דין תורה, העובדת צריכה להחזיר את הכסף על כל תקופת העבודה (2,760 ש"ח), או שהיא לא צריכה וזה לא אמור לעניין את המעסיק כמה עולה לה בפועל חופשי חודשי?

תשובה:

העובדת חייבת להחזיר למעסיק את ההפרש.

מקורות:

כיון שהסיכום היה לשלם כרטיס חודשי-חופשי כפי עלותו בפועל, ולא סכום עגול שיכול להיות יותר או פחות, אין המעסיק חייב לשלם יותר מאשר עלות הכרטיס בפועל. ואינו דומה למבואר בעלון המשפט גליון 29 עמוד ד שעובד שהלך ברגל יכול לקחת את עלות הנסיעה לעצמו, גם אם קבעו לפי עלות הנסיעה בפועל, כיון ששם טרח כדי לחסוך את דמי הנסיעות. עיין שם ועיין מה שכתב הגרז"נ גולדברג שליט"א בקובץ עומקא דדינא ח"א עמוד יב.