יהודיה שהתחתנה עם מוסלמי וניתקה קשר עם משפחתה, האם יורשת

יש לי שאלה בנושא ירושה, מיהו יורש.
אבי הלך לעולמו לפני 16 שנה ולא הותיר צוואה. נותרנו שתי בנות או בעצם שלוש – מיד אסביר. אחותי נפטרה, יש לה שלושה ילדים ואני מבינה שהם יורשיה.
כעת אמי מבקשת למכור את דירתה. הובהר לי שעליה לדאוג ל"צו קיום צוואה" של אבי על מנת שתוכל להיות בעלת הדירה במלואה. וכאן אני צריכה לברר – יש לי עוד אחות שהורי לא מכירים בה כיוון שהתחתנה לפני שנים רבות עם ערבי מוסלמי. מבחינת אבי היא מתה. היא נותרה יהודיה. האם היא נחשבת ליורשת חוקית של אבי ומבחינת החוק האזרחי יהיה עלי לפנות אליה על מנת לבקשה לוותר על חלקה ברכושו של אבי?
כיוון שהייתי צעירה מאד איני יודעת אם אבי קרע קריעה וישיבת שבעה… ומה הדין אם כך עשה?
תודה,

תשובה:

למיטב ידיעתי, לפי החוק הבת הזאת יורשת וממילא יש צורך שהיא תחתום על וויתור מהירושה.

לפי הלכה היא גם כן יורשת, אלא שבית דין רשאי להפקיע את ירושתה אם יש צורך לקנוס אותה.

מקורות:

בחוק הירושה לא מופיעה הגבלה שהיורש צריך להיות בן אותו דת של המוריש או שהמוריש חייב להיות קשור איתו או מכיר בו כילדו.

לפי ההלכה בית דין יכול להפקיע ירושת מומר, עיין שו"ע חו"מ סי' רפג סעיף ב ועיין בקובץ עומקא דדינא ח"ב עמוד 235.