קורות מפלסטיק בסוכה

שלום רב,
לפי שיטת החזון אי"ש המחמיר במעמיד דמעמיד האם סוכה שהמוטות עליה היא מוקמת עשויים מפלסטיק ממולא במוטות ברזל על מנת לשמור על היציבות של הסוכה, תהיה כשרה ?

תשובה:

שלום רב.

גם פלסטיק מקבל טומאה ולהשיטה המחמירה במעמיד, אין להשתמש בקורות פלסטיק אף אם אין בהם מתכת, וכל שכן אם יש בהם מתכת.

מקורות:

ומטעם זה גם אסרו הפוסקים לקשור סכך עם אזיקונים מפלסטיק, וראה מה שכתב בענין זה במקראי קודש סוכות ח"א סי' כ"ב ובשבות יצחק סוכה פרק ט'. ועי' במנחת שלמה חלק ב' סימן נ"ח אות ל"ה שהביא מהמהרי"ל דיסקין בכתבים שאין פסול מעמיד בפלסטיק אך כתב על דבריו שהוא פלאי.