לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מנהג בלא אמירת בלי נדר, שינה עם בגדים

גמר טוב ופתקא טובה!
רציתי לשאול:
1.אשה שעומדת בזמן שהארון קודש פתוח ובזמן נעילה במשך 3 שנים רצופות נקרא נדר? ואם אומרת לפני כל נדרי שכל נדר שהיא תדור במשך השנה יהא בטל? האם העצה היחידה היא לומר ספציפית לפני התפילות: גם אם אעמוד יהא זה בל"נ?

2.האם מותר לכתחילה לישון עם חולצה וחצאית מבד נח שלא מתקמט בשינה ולא נהרס כגון: לייקרה או שנחשב בזוי בגדים שיש לחשוש למה שנאמר על דוד המלך שבסוף ימיו- ויהי כי זקן דוד ולא יחם לו והמפרשים אומרים שזהו עונש על שביזה בגד? (לעיתים בשל עיפות רבה יכול להקל, או שאפשר כך להתלבש בקלות ובמהירות רבה יותר בבוקר לצרכים שונים)
יישר כוח!

תשובה:

שלום רב.

1. ניתן לסמוך על התנאי שעושה בתחילת השנה לענין מנהגים כעין אלו.

2. מותר, ואין צריך לחשוש לביזוי הבגדים, כיון שאין זה דומה לדוד שקרע את כנף מעילו של דוד ובזה ביזה הבגד, אך כשישנים בבגדים מחמת עייפות אין זה ביזוי הבגדים.

מקורות:

1. שו"ת מנחת שלמה ח"א סי' צ"א אות כ'.