דיני יום הכיפורים לקטנים

ילדים בגלאים שונים (במיוחד רלוונטי בשבילי מ-2 עד 9), מה דינם לגבי צום יום כיפור?
גמר חתימה טובה.

תשובה:

שלום רב.

אנסה לתמצת כאן את עיקרי ההלכות לקטנים ביום הכיפורים:

לענית התענית: עד גיל תשע אין חיוב לחנכם לצום לפי שעות, אך אם אין זה מפריע לו יכול לצום עד הבוקר ובכל מצב אם צריך מותר לגדול להאכילו ולהשקותו. מגיל תשע צריך לאכול שעה יותר מהרגלו, וכן יוסף כל שנה שעה אחת. ולפני גיל הבר מצווה אם הם חזקים יכולים לצום יום שלם.

ולענין רחיצה וסיכה, ילד פחות מגיל תשע מותר לסוכו ולרחצו ביום הכיפורים, אבל רק בצונן, ורוחיצת פנים וידים שאינה לעונג מותר עד גיל תשע. וכן ילד מעל גיל תשע אם התלכלך יכול לרחוץ מקום הלכלוך.

לענין נעילת הסנדל, כיון שבדרך כלל אין זה מפריע לקטנים אין להם לנעול מנעלי עור. ואף בקטנים שהם פחות מגיל חינוך מחנכים אותם לכך, בתנאי שאין חשש שינזקו בלי מנעלי עור.

גמר חתימה טובה.