עלייה לבית הקברות בחול המועד

שלום רב
במשפחתי אנחנו נוהגים לעלות לקבריהם של סבי ודודתי בבוקרו של ערב יום כיפור השנה נבצר ממני להגיע,שאלתי היא האם אפשר לעלות לקבר בחול המועד סוכות או שרצוי לאחר החג.
תודה
שנה טובה.

תשובה:

שלום רב.

נוהגים שלא לעלות בחול המועד לבית הקברות, אלא לדחות העליה לאחר החג או לפניו.

גמר חתימה טובה.

מקורות:

גשר החיים פרק כ"ט וילקוט יוסף אבילות פרק מ' סעיף כ"ד. ובדברי סופרים הל' אבילות פרק ס"ב אות ד' בהערה שם הביא כמה טעמים לזה ע"ש.