לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חימום אוכל לחולה ביום הכיפורים על ידי העובד הזר

שלום וגמר חתימה טובה ברצוני לדעת האם המטפל של חמי שהוא גוי וחמי חולה אלציימהר יכול לחמם לו אוכל ביום כיפור במיקררוגל?

תשובה:

שלום רב.

חולה כזה מותר לומר לגוי לחמם לו בשבת מאכל קר ואף להדליק לצורך כך את המיקרוגל.

גמר חתימה טובה.

מקורות:

משנה ברורה סי' שכ"ח ס"ק מ"ז. ואף אם יש בתבשיל זה רוטב שבדרך כלל למנהג בני ספרד יש בדבר זה בישולי עכו"ם אך בשבת אין איסור לחולה שאין בו סכנה לאכול גם דבר שבישל אינו יהודי כמבואר בשולחן ערוך שם סעיף י"ט.