צום ביום כיפור לאשה שיש לה סכרת הריונית

אשה בהריון בתחילת החודש השביעי שיש לה סוכר 155 לאחר 50 גרם, צריכה לקחת שיעורים?

תשובה:

שלום רב.

באם הרופא המטפל הוא דתי מומלץ לשאול את דעתו בענין.

בדרך כלל המלצת הרופאים היא שאשה שיש לה סכרת הריונית ומטופלת באינוסלין יש לה לשתות לשיעורים כדי לא להכנס למצב סכנה מחמת ההתייבשות. אך אם אינה מטופלת באינסולין הדבר תלוי במצבה באותו הזמן, אם היא מאוזנת ומטופלת רק בכדורים אין בזה סכנה ואינה צריכה לשתות, אך אם מרגישה חולה וצורך בשתיה יכולה להקל ולשתות שיעורים ובפרט בחודש זה שיש הסוברים שמותר בכל מקרה לשתות שיעורים.

גמר חתימה טובה.

מקורות:

כשאומרת שצריכה לשתות מותרת כדין המבואר בשולחן ערוך סי' תרי"ח סעיף א' באומר צריך אני.