שתיית מים לצורך בליעת כדורים ביום כיפור

לכבוד הרב שבוע טוב ,אחי הגדול שותה כדורים באופן יום יומי,כדור בשם נורמיטן להורדת לחץ דם,וכדור בשם אלוריל להורדת חומצה מהדם,מה עליו לעשות?האם הוא חייב לשתות ?
הערה -הוא שאל רופא בעניין כדור לחץ הדם והרופא אמר לו שאסור לו להפסיק בשום פנים ואופן,
אם הוא חייב כיצד עליו לשתות?עם מים בלי מים?
בבקשה תשובה לפני כיפור

תשובה:

שלום רב.

אם יכול לבולעם בלא מים ואין התרופה מחייבת לשתות עמה מים, יכול לקחתה בלא מים, אך אם צריך לשתות מעט מים כדי לבלוע את התרופה, מותר לו לשתות מעט, אך כדאי שישתה מים שאינם ראויים לאכילת רוב בני האדם וכך לא ייחשב ששתה כלל. ניתן להכין תה חזק ללא סוכר ולשתות ממנו יחד עם הכדור מעט, וכן דרכים אחרות שעל ידם יהפכו המים לכאלו שאינם ערבים לחייך רוב בני האדם.

צום קל וגמר חתימה טובה.