כיסוי ראש לאלמנה

שלום אני בת 27 אלמנה+2 בעלי נפטר לפני כ-11 חודשים ובעז'ה בשנה אני רוצה להוריד את הכיסוי ראש בלי נדר
אינני יודעת מה יילד יום אך חוששת שהכיסוי ראש יעקב ואותי ואני בחורה צעירה חוץ מזה שאני לא מתחברת לכיסוי ראש מכייון שהוא מסמל אישה נשואה ואני אלמנה כבוד הרב האם תוכל להתיר לי להסיר את הכיסוי ראש אינני מעוניינת ללכת לשידוכים ולא לשים פאה אני לא בנאדם כזה אשמח אם תשיב לי תשובה ברורה תודה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב.

האמת היא כי אני כבר כמה ימים מתלבט מה להשיב לך. את מבינה כי שאלתך אינה פשוטה כלל ועיקר. באגרות משה (אבה"ע ח"א סי' נז) אכן נוטה להקל במקום צורך גדול. אך המעיין שם בתשובה ירא כי כלל לא ברור כי בתקופתינו כאן בארץ גם היה מקל.

איני מכיר אותך, ולכן כמובן קשה לי לרדת לעומק מחשבותיך מדוע עד כדי כך זה מפריע לך, אך הרושם שלי הוא כי הדבר מאד מאד מפריע לך. הייתי מציע לך לקרוא את המאמר המצורף (לחצי כאן), ולאחר מכן קבלי החלטה כהבנתך. אין ספק כי ככל שהדבר קשה יותר עבור האדם, שכרו בהתאם כפי שהורו לנו חז"ל "לפום צערא אגרא".

שלא תדעי עוד צער.

הרבה הצלחה בהמשך.