הרואה קרי ביום הכיפורים

שלום בן 32 נשוי
למדתי בהלכה שכל הרואה קרי ביום כיפור צריך לדאוג.
האם זה גם לאנשים פשוטים כמוני?
ראיתי באגרות של הרב קנייבסקי שמדובר רק על צדיקים גמורים.
זה דיי מלחיץ אותי.

תודה!!

תשובה:

שלום רב.

ראשית אין לאדם להתעצב או לפחד לפני יום הכיפורים ובעיצומו מענין זה, ואדרבה 'חדות ה' היא מעוזכם' וידע כי ההשגחה העליונה רוצה בטובתו ובתשובתו, ולעצם הענין אכן כתבו הפוסקים שכל דברי חז"ל אמורים למי שאירע לו כן שלא מחמת טבעו כלל וכגון נשוי בן ארבעים ויותר, עמוס בתורה ויראת שמים אשר המקרה נשלח לו מן השמים בגזירה מיוחדת אבל אנשים צעירים הדבר פשוט שאירע לו הדבר מחמת שהרהר לפני זמן מה או שהיה בקשוי, כי אפילו הרהור מלפני שבועות מספר גורם סוף סוף לזה.

גמר חתימה טובה.

מקורות:

ר' מאמרי ימי הרצון להגר"ש וולבה זצ"ל עמוד ת"ה שהאריך בענין זה וכתב שאין להצטער מזה כלל, ובקריינא דאגרתא חלק א' סי' קס"ה כתב שאין זה אלא בנשוי בן 40 העמוס בתורה ויראת שמים, וכן מבואר בשו"ת צמח צדק חלק חו"מ בסופו בשער המילואים סי' ס"ד בשם בעל התניא שהיה שוחק מאנשים שנצטערו על זה כי דברי חז"ל הם דוקא לאנשים גדולים מאוד שאין להם מצד הרהור כלל.