צום ביום כיפור לאשה בהריון בסיכון

שלום,

חתימה טובה
יש לי שאלה, מה הדין של אישה בשמירת הריון (הריון בסיכון) בשבוע 27 להריונה שיש לה כמה בעיות (בשל הסטורה של הפלות ולידות מוקדמות מטופלת )
1. אנמיה שטופלה במשך חודשיים בתחשיר של ברזל דרך הוריד "וינופר"
2. צירים מוקדמים שהטיפול הוא ע"י זריקות פרוגסטרון פעם בשבוע
3. ויתר קרישיות זריקות "קלקסן" "ואספירין " פעם ביום

אשמח לקבל תשובה בהקדם

תודה מראש

תהילה

תשובה:

שלום רב.

לפי הסיפור שאת מתארת אשה זו אינה צריכה להתענות ביום כיפור, והיא יכולה לשתות ולאכול מהבוקר פחות מכשיעור בכל פעם (כוסית של 35-40 cc מים, וקופסת גפרורים לאוכל כל 9 דקות). ואם מרגישה צורך ביותר מזה יכולה לשתות אף יותר משיעורים.

גמר חתימה טובה.

מקורות:

תורת היולדת פרק נ' סעיף ד' בהערה.