הכנת רוטב אלף האיים בשבת

שלום וברכה,
האם מותר בשבת לערבב קטשופ מיונז ותבלינים כדי לעשות רוטב אלף האיים והאם מותר להוסיף לזה גם מים?
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום רב.

מותר לעשות זאת אך יש לעשות שינוי בדרך נתינת החומרים, דהיינו שאם רגילים ביום חול לשים את המיונז קודם בשבת יש לשים את הקטשופ קודם (וכן להיפך), ואחר כך יש לערבב בשינוי, או לערבב עם הכף בצורה אחרת (שתי וערב במקום בסיבוב), או לערבב עם הכלי עצמו. כך הדין גם לענין הוספת המים ועירובם.

מקורות:

משנה ברורה סי' שכ"א ס"ק ס"ו וס"ח שגם בבלילה רכה צריך ב' שינויים גם באופן נתינת החומרים וגם באופן הגיבול.