מסי וועד בית לדירות בחניונים

דייר בבניין בנה בקומת החניון חדרים שחלקם הוא משכיר לעסקים כמו משרד או מחסן לעסק, וחלקם מהם משכיר לדיור (לבודדים או לזוגות), ניתן להיכנס לדירות גם דרך הבניין וגם דרך החצר/החנייה מבלי להשתמש בבניין, האם מוטל חיוב של מיסי הועד בית על הבעל של הדירות (או השוכרים)?

תשובה:

אם יוצא שהדיירים עוברים מפעם לפעם דרך הבניין (כדי לקצר את הדרך וכדומה), יש לשלם על דירות אלו וועד בית. גם אם לא עוברים דרך הבניין, אם וועד הבית מנקה אף את החניון או החצר, הרי הם חייבים לשלם.

יש סוברים שניתן לחייב אותם רק בהתאם לגודל במ"ר, ורק על נקיון ותאורה ולא על מעלית אם אינם משתמשים בו כלל. ויש סוברים שבמקומות שכל הדירות משלמות בשווה הרי הם חייבים לשלם מלא אלא שראוי להתפשר על פחות.

החוב מוטל על המשכיר, אלא שמקובל שהשוכרים חייבים לשלם עבור הוצאות השוטפות של הבניין כחלק מהתחייבותם למשכיר.

מקורות:

דעת הגרמ"מ שפרן שליט"א עיין עלון המשפט גליון 44 עמוד 5 תשובה ד ועמוד 6 תשובה י. הגר"נ נוסבוים שליט"א סובר שמן הדין חייבים לשלם בשיעור מלא אלא שראוי להתפשר.