הזמנת מחלל שבת לסעודת שבת כשיודע שיבוא ברכב

בס"ד

אני גר בחו"ל ומקרב יהודים לה' ע"י הזמנתם לארוחות שבת.
ברור לי כי אנשים אלו יגיעו אלי במכונית ולא ברגל.
מדובר ביהודים שבכל מקרה מחללים את השבת. אם לא אלי ייסעו למקומות אחרים.
מארוחות שבת אלו יצאו הרבה מצוות והתקדמות של יהודים לתורה ומצוות.
שמעתי כל כך הרבה דעות בנושא, בשם כל מיני גדולי ישראל…. החל מהרב משה פיינשטיין והרב שלמה זלמן ועוד. אין לי כלים לבדוק את העניין.

אשמח אם תעשו לי סדר ( מפורט ) בעניין למען לא חלילה אכשל ויהיה ח"ו מצווה הבאה בעבירה.

תודה רבה על האתר הנפלא. יישר כוח גדול.

תשובה:

שלום רב.

אכן יש פוסקים האוסרים זאת, אך ההוראה למעשה לעוסקים בקירוב רחוקים היא כי ניתן להקל בזה ולהזמינם לסעודת שבת אף אם ידוע שיבואו לצורך כך ברכב, וראוי לומר להם לפני שבת שהם מוזמנים להשאר אצלך לכל השבת, ואף אם לא יעשו כן אין בכך בעיה. טעמים רבים נאמרו להיתר זה וכדי לדעתם היטב מומלץ לעיין כאן במאמר מרתק זה שכתב הרב צבי רייזמן בעניין, והביא באריכות את כל דברי הפוסקים.

גמר חתימה טובה.