טבילת נשים בערב יום כיפור

אני נוהגת לטבול בערב יום כיפור או בלילה לפני כן, כך מידי שנה.
השאלה היא- אם יוצא לי ליל טבילה, יומיים לפני יום כיפור, האם זה נקרא גם טבילת ערב יום כיפור, או שצריך דוקא ללכת שוב בערב יוה"כ?.

תשובה:

שלום רב.

לדעת רוב הפוסקים אשה לא תטבול בערב יום כיפור עד ג' ימים לאחר שטבלה לנידותה ושימשה, כיון שבאופן כזה היא צריכה לקנח את השכבת זרע ויש חשש שמא התעברה והדבר יפגע בעיבורה.

מקורות:

ר' משנה ברורה סי' תר"ז ס"ק כ"א , ובשולחן ערוך הרב שם סעיף ג' כ' שלא תטבול כלל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לענ"ד אין זו דעת רוב הפוסקים.
    סליחה על הניסוח, אין לי כוונה לזלזל, אך אפילו בדרכי משה מתיר לפולטת לקנח ולטבול לקראת יו"כ, ובטח שפוסקים ספרדים כשו"ע, או שפוסקים כרמב"ם, מתירים.