אכילה ביום כיפור למנוע מיגרנות

שלום כבוד הרב,
אני בת 20 יש לי מיגרנה עם אאורה:
הכוונה היא שיש לי ריצודים בראיה, הבהובים שדה הראיה מתקצר והבזקים למשך כחצי שעה ולאחר מכן מגיע כאב ראש שמלווה בבחילה וסחרחורות (זו הכוונה לאאורה- זה השלב לפני כאב הראש)..
מאכלים מסוימים מגבירים את המיגרנה כגון שוקולד וגבינה צהובה וכן אכילה בשעות שאינן קבועות ושינה בשעות שאינן מסודרות.
ברצוני לשאול אותך כבוד הרב האם אני יכולה לצום?
אני שואלת זאת כי אם אני לא אוכל יום שלם אני עלולה לחוות את סוג המיגרנה הזו או ביום של הצום או לאחר הצום.
אודה לך על תשובתך ושנה טובה ומתוקה!

תשובה:
שלום רב.

אין היתר לאכול או לשתות ביום כיפור, אף אם אחר כך תיווצר מחמת כך מיגרנה, כיון שאין זה סכנת נפשות.

אך יש תרופות שניתן לקחת לפני הצום כדי שלא יקרו מיגרנות בצום (כגון: RACOXIA).

צום קל וגמר חתימה טובה.