דיווח שאינו נכון לביטוח לאומי בעבודת סעד לזקנים

שלום
ישנם חברות שמספקות שרותי סעד לזקנים ושולחת להם אנשים שיעזרו להם בביתם לפי שעות שקבעו להם הביטוח הלאומי. לדוגמא ישנו זקן שקיבל 40 שעות חודשיות, כל שבוע 10 שעות, אך העובד אצלו מספיק לנקות ולעזור לו פעם בשבוע שעתיים לכל היותר וגם הקשיש מסכים לו ומספיק לו 8 שעות בחודש. השאלה היא שבסוף החודש צריך העובד לשלוח למשרד טופס עבודה עם אותם שעות שעבד ובו חתימת הקשיש שאכן זה נעשה האם בעבודה בפועל של 8 שעות והצהרה של 40 שעות. יש בעיה בכך של גניבת דעת או מירמה או הוצאת ממון שלא כדין.

תשובה:

אם ביטוח לאומי משלם יותר על 40 שעות חודשיות מאשר על 8 שעות אסור לדווח על 40 שעות ויש בכך איסור גזל.

מקורות:

לעניין דיווח שאינו נכון לרשויות עיין שו"ת אגרות משה חו"מ ח"ב סי' כט. הטענה שלזקן מספיק 8 שעות אינה סיבה שביטוח לאומי תשלם עבור 40 שעות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ומה עושים אם כמעט כל סייע מתנה מראש את עבודתו במספר שעות מופחת אחרת אינו מוכן לבוא, בטענה שהתשלום שהוא מקבל לא משתלם לו. והזקן נשאר ללא עזרה, או שנעשית עבודה רשלנית ע"י הסייע, או שהוא מראה את חוסר שביעות רצונו בדרכים שונות שאינם נוחים לזקנים? ולזקן מגיע סיוע מכוח החוק או ביטוח ששילם?