תזמורת בבית כנסת בשעת עליית חתן לבר מצווה

שלום
נכדי הי"ו אמור בעוד כשלשה חודשים לעשות בר מצווה בשעה טובה
כיום מביאים זמר עם כלי נגינה ולפני הוצאת ספר תורה הזמר מברך החתן בברכת כהנים מזמין החתן ומלוים אותו עם ציצית כמו שפורסים לחתן וכלה ומוליכים אותו להיכל להוצאת ס"ת ומלוים אותו עם שופרות
כמוכן רב/ש"ץ מתפלל עם רמקול
וכאן השאלה אני מבקש דעת תורה בצורה שאינה משתמעת לשני פנים האם בכלל זה אפשרי ועל מה מסתמכים אלה שעושים טקסים כאלה:
א. האם מותר תזמורת בבית כנסת ?
ב. לתקוע בשופרות ?
שליח ציבור מתפלל עם רמקול ?
תודה ובברכת התורה .

תשובה:

שלום רב.

דבר זה לא היה נהוג במשך כל הדורות בעם ישראל, וגם כיום אין זה נהוג, אמנם נהגו להעלות את חתן הבר מצוה לתורה ובבית הכנסת לזמר לו מעט ואף לזרוק עליו מעט מיני מתיקה, אך את שאר הטקסים שאתה מתאר לא שמענו מעולם לעשות כך בבתי כנסיות שיש לנהוג בהם קדושה וכובד ראש, ובספרי הפוסקים נפסק שאף לשמחת חתן וכלה אין לזמר בכלי נגינה בבית כנסת, ניתן להביא תזמורת וכלי נגינה בסעודת בר המצווה כל אחד כמנהגו. וכן אין ראוי שחזן יתפלל עם רמקול בבית כנסת, אם כי אין צריך למחות בנוהגים כן, מכיון שיש הסוברים שאין בזה בעיה בדברים שאין צריכים לצאת ידי חובה מהחזן.

שיהיה במזל טוב ובשמחות.

מקורות:

שו"ת חתם סופר חושן משפט סימן קצ"ב ושו"ת בצל החכמה ח"ב סימן פ"ה.