בדיקת החבושים לפני בישולם והדין כשבושלו ללא בדיקה קודם

אשתי תחי', התקשתה לפרוס את החבושים לקראת ראש השנה – לפני הבישול.

תוך כדי העבודה עלה בדעתה רעיון כזה: קודם היא תבשל את החבושים בעודם שלמים (ללא קליפתם), ולאחר הבישול יקל עליה לחתוך אותם לקוביות, וכך היא אכן עשתה. (יש לציין, כי החבושים היו נראים מבחוץ נקיים ולא נגועים).

במחשבה שנייה, אנו מתלבטים האם המעשה היה נכון, ואולי עלינו לחשוש מחרקים ותולעים העלולים להימצא בפרי?

נ.ב. לאחר הבישול אשתי סיננה את מי הבישול, וגם הם היו נקיים לחלוטין.

שנה טובה!

תשובה:

שלום רב.

באופן עקרוני אם רואים על הפרי כתמים בצבע חום-שחור או מחילות יש להסיר איזורים אלו לפני הבישול. אם הסתכלתם ולא היו אזורים נגועים אין סיבה לחשש כלל, אם כן היו אזורים נגועים, והחבושים בושלו כך, אם ניתן לבודקם כעת חובה לבודקם, אך אם לא ניתן לבודקם אין לאוכלם מכיון שמצוי בהם נגיעות.

שנה טובה וכתיבה וחתימה טובה.

מקורות:

ספר הכשרות פרק י"ג סעיף כג ומב.