צום יום כיפור לאחר ניתוח להצרת קיבה

האם מותר לצום ביום כיפור שלושה חודשים לאחר ניתוח שרוול לקיצור קיבה.
מאחר ואוכלים מעט מאד בכל ארוחה אפילו לא ניתן לאכול סעודה מפסקת כמו שצריך.

תשובה:

שלום רב.

לאחר זמן כה רב לאחר ניתוח לקיצור קיבה, ניתן לצום ביום כיפור, אף שקשה לאכול בסעודה מפסקת כראוי, אלא אם כן קיבלת הוראות אחרות מהרופא המטפל. עם זאת אם במהלך הצום חלה התדרדרות משמעותית בהרגשה יש לברר עם רב כיצד לנהוג.

מומלץ למצוא דברים מזינים מאוד שאף שאוכלים מהם מעט בסעודה מפסקת הם יכולים לספק לגוף תזונה למשך היום כולו.

שתהיה שנה טובה וצום קל.

מקורות:

גם אדם שלא אכל סעודה מפסקת חייב בצום אלא אם כן הוא חולה, ובמקרה זה אין דבר זה מוגדר חולי אלא שמחמת הניתוח תקשה האכילה בסעודה מפסקת וממילא יתכן רעב במהלך הצום, סיבה זו בפני עצמה אינה מתירה אכילה ביום כיפור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואם עבר מהניתוח חודש וזה עוד טריי ולפי דיאטנית לא מומלץ לצום בכיפור לשם הרגשה רעה במהלך הצום האם יש הקלות בנוגע לכך

  2. שאלתי את ד"ר מונטר מביה"ח שערי צדק (רופא פנימי – מומחה), והוא אמר בצורה החלטית וברורה כי אין שום סיבה שאדם שעבר ניתוח כזה שלא יוכל לצום ביום כיפור. אלא אם כן זה ממש טרי אצלו (הוא דיבר על רמה של כמה ימים-שבוע שעליו להחלים מהניתוח עצמו).
    אלא אם כן הוא מקיא הרבה, או שיורד לו רמת הסוכר בצורה משמעותית – דבר שקורה לעיתים נדירות מאד.

    רפואה שלמה