לטעום בחנות לפני קניה

אדם שהולך לקניות בסופר ויש שם דוכן של חמוצים ואדם ממלא לו בכלי כמה שהוא רוצה לקנות האם מותר לו לטעום מזה, והאם יש חילוק בין שדעתו לקנות לשאין דעתו לקנות.

תשובה:

מקובל שאם בדעתו לקנות ורוצה לטעום כדי להחליט אם לקנות שאין בעלי החנויות מקפידים. אולם אם אין בדעתו לקנות או שכבר החליט בדעתו לקנות וכן בכל מקרה שיש ספק, אסור לטעום ללא רשות.

מקורות:

עיין שו"ע הרב חו"מ הלכות מציאה סעיף ה ובקיצור שולחן ערוך סי' קפב סעיף יג שבדבר שיש מנהג אין איסור לקחת ללא רשות אם יודע שהבעלים ודאי יסכימו. אולם במקום ספק אסור, עיין שו"ע הרב חו"מ הלכות שאלה סעיף ה.

הצטרף לדיון

תגובה 1