חשד על קופאית שנותנת תווי זיכוי ללקוחות לעשות בהם שימוש חוזר

קניתי בצרכניה השייכת לאחת הרשתות, ובסוף הקניה הקופאית הביאה לי תווי זיכוי של 'מטרנה' ש'אנשים הביאו לה'.
שמתי לב, שכל זיכוי שאותה קופאית מקבלת, היא שמה למשמרת בצד. קופאי אחר שראיתי, מחתים את הזיכויים בחותמת כ'עשוי'.
השאלה שלי, האם אפשר להאמין לה, או שחייבים לחשוש אולי היא שומרת את הזיכויים ומשתמשת בהם פעם נוספת, אמנם מאידך אין אדם חוטא ולא לו, ולכן אולי מסתבר להאמין לה בזה.
מה הדין?

תשובה:

נראה שיש מקום לחשש שהיא משתמשת בהם שימוש חוזר. ראוי להחמיר ולא להשתמש בהם.

מקורות:

עובדה זו שהיא לא מחתימה את הזיכוי כמו הקופאי האחר נותנת מקום לחשוד.

אמנם, חז"ל סמכו על הכלל שאין אדם חוטא ולא לו והתירו למסור בהמות לרועה ולא חששו שמא ירעה בשדות אחרים (ב"מ דף ה ע"ב). אבל מצוי היום אנשים שקל בעיניהם לגנוב מחברות גדולות או רשויות ('כיס עמוק') ולהיטיב עם אנשים פרטיים וזה נראה בעיניהם כחסד ולכן לא נראה שאפשר לסמוך על כלל זה בנידון דידן.