לבקש מחברה להדפיס עבורה במקום עבודתה

שבוע טוב,
אני צריכה להוציא דף מהמחשב שלי להדפסה, אין לי בבית מדפסת, אם אני אבקש מחברה שתוציא לי ממקום עבודתה זה גזל? במידה וזה גזל .. איזה אפשרויות יש לי להוציא את הדף להדפסה מבלי שיהיה גזל. תודה

תשובה:

יש בכך איסור גזל.

יש אפשרות לבקש רשות מהמנהל במקום. יש גם אפשרות להדפיס ולשלם מיד יותר מעלות ההדפסה. אם מדובר במוסד ניתן להכניס את הכסף בקופת צדקה של המוסד. אם מדובר בעסק, ניתן לסכם עם החברה שלא תדווח על שעה עבודה אחת ולשלם לה את השכר עבור שעה זו ולאחר מכן ניתן להדפיס עד לכמות שהיא עולה פחות משווי של השעה.

מקורות:

גם אם נאמר שמעביד מרשה לעובד להשתמש לפעמים במדפסת לצורך דחוף, אם מקובל כך, אבל ודאי שאינו מסכים שהעובד ידפיס גם עבור חבריו.

אם משלמים יותר מהעלות במזומן, הרי זה כמקח בזול שמותר לעשות ללא רשות מדין 'זכין לאדם שלא בפניו', עיין שו"ע חו"מ סי' שנט סעיף ב. ונראה שבדבר קטן שמצוי בשוק ובין כך יצטרכו הבעלים לקנות עוד, אינם מקפידים אם משלמים להם יותר מהעלות, ועיין בקצות שם סק"א.