שמיעת לשון הרע כפריקה נפשית

שלום
שאלה בנושא לשון הרע
יש לי חברה טובה חילונית נשואה שפורקת אצלי את כל בעיותיה דרך הטלפון,במיוחד לגבי הנשואים הכושלים כך טוענת עם בעלה,אני משתדלת ליעץ ולהיות לתועלת,ולהיות אוזן קשבת ,אך האם זה שאני שומעת על בעלה זה נחשב לשון הרע,למרות שאני מנסה לכוון לתועלת
וחלילה לא לסכסך בינם.

תשובה:

שלום רב.

לשון הרע שמסופר כפריקה נפשית נחשב כסיפור לתועלת ונכלל במה שאמר הכתוב 'דאגה בלב איש ישיחנה' ובתנאי שיתקיימו גם שאר הפרטים הנצרכים להתיר סיפור לשון הרע לתועלת, ניתן לראות כאן פירוט של כל התנאים.

מקורות:

חפץ חיים כלל י' סעיף יד בהגה"ה