מחאה נגד שכן שהניח דוד לשבת על גג שהוצמד

רכשתי גג מקבלן בבנין בית משותף הגג צמוד לדירתי.
בחוזה ובתקנון התחייבתי לאפשר לדיירים להניח רק דוד שמש ישנו דייר שרוצה לעשות על הגג דוד של מים לצורך שבת האם הוא זכאי?
שאלה נוספת הדייר הניח דוד ולא שאל אותי, האם עלי למחות, ואו מה עלי לעשות שלא יצא מזה שאני שותק שכביכול הסכמתי לתת לו להשתמש, ואחר כך יצא שמה שעשיתי טובה עוד אהיה פושע שדרשתי את פינוי הגג מדודים.

תשובה:

אם הנחת הדוד תופס מקום על הגג (ולא מונח מתחת לקולט או מעל הדוד של הדוד-שמש) וממילא מצמצם את אפשרויות השימוש שלך בגג, אתה יכול למנוע ממנו.

עליך למחות בפני שני עדים (שאינם קרובים לא לך ולא לשכן ולא ביניהם) ולומר להם שאינך מסכים להנחת הדוד ושבעתיד תדרוש ממנו לפנות אותו. ראוי שהעדים יכתבו את נוסח המחאה שמסרת ויחתמו.

מקורות:

הצורך במחאה מבואר בשו"ע חו"מ סי' קנג שעל דבר של קבע צריך למחות. ועיין בנתיבות סי' קנד ס"ק טו שבדבר קבוע יש למחות אפילו אם עדיין אינו מזיק לו.

נוסח המחאה ודיניה מבוארים בשו"ע סי' קמו סעיפים א-ח.