קניית מזוזה לאדם שאינו שומר מצוות

בס"ד

שלום רב
חבר טוב שלי מתחתן עם גיורת (שכיום אינה שומרת תורה ומצוות) ויש להן מזוזה רק בכניסה לדירה, חשבתי לקנות לו מזוזה לחדר שינה.
שאלתי את חברי בנידון, והם אמרו שלא פשוט כול כך לקנות למישהו מזוזה שהוא לא שומר תורה ומצוות ויחיה באיסור.
אני שואל הם לקנות לו? כוונתי היא שלפחות לזכות אותו במזוזה ושקיים מצווה בזה והיא תשמור עליו (ואולי יזכה לחזור בתשובה)
תודה מראש

תשובה:

שלום רב.

אכן עדיף שלא לרכוש עבורו מזוזה אם אינו מבקש זאת, אך אם לדעתך על ידי כך יתקרב חברך ליהדות ויש סיכוי שבעקבות כך יתחיל לשמור תורה ומצוות תוכל לקנות עבורו (רק תקפיד שיהיה מכוסה בב' כיסויים כדי שהמזוזה לא תתגנה אם ילכו בפניה שלא בצניעות).

מקורות:

בשולחן ערוך סי' רצ"א סעיף ב' כותב הרמ"א שאין לקבוע מזוזה לגוי אם לא היכא שיש חשש איבה. ובבאר שבע סוף סי' ל"ו כתב הטעם על פי דברי הרא"ש שהמניח מזוזה בפתחו אסור לו לכוין לשם שמירה על הבית אלא כדי לקיים מצוות הבורא, וכן כתב הרמב"ם פ"ה ה"ד, ולכן אין לקבוע מזוזה לגוי שמניחה לשמירה, ולכאורה הוא הדין באדם שאינו שומר תורה ומצוות שכוונתו לשמירה ולא לשם מצווה. וכן כתב להלכה בשו"ת מחזה אברהם חלק ב' יו"ד סי' ל"ו מטעמים אחרים, וכן בהליכות שלמה תפילה פרק ד' הערה 42 כתב שאם לא ביקשו אין לקנות לו מזוזה.