תשלום וועד בית כשיש גביה מיוחדת מוטל על המשכיר

אני משכיר דירה בבית משותף במשך 20 שנה וכל כמה שנים וועד הבית עושה גביה מיוחדת מעבר לדמי וועד הבית לצורך 1. פעם עבור סיוד חדר המדרגות 2 פעם עבור שיפוץ המעלית 3 פעם עבור שיפוץ חדר הסקה של הבניין. פעם זיפות ,
השוכר פנה אילי כי הוא חושב שתשלומים אלו לא חלים עליו האם תשלומים אלו חלים על השוכר או על המשכיר , או חלק על השוכר וחלק על המשכיר
בדרך כלל וועדי בתים מצליחים לחסוך כסף מהגביה השוטפת ומתוך זה הם עושים את השיפוץ מדי פעם שניזקק הבניין
במקרה שלנו יתכן שוועד הבית אנו מצליח לחסוך מהגביה השוטפת ,
לכן השאלה האם תשלום זה חל על המשכיר או על השוכר
האם המשכיר יכול לטעון אני השכרתי לך בית, לי אתה משלם על השימוש בבית ולוועד הבית אתה משלם על השימוש והחזקה במעלית ועל שימוש וצריכה של סולר מחדר ההסקה ועל שימוש וניקיון חדר המדרגות, ההבדל הוא שלי יש הסכם אתך ולך אין הסכם עם וועד הבית רק שהתשלומים מתבצעים מכוח החוק שדייר צריך לשלם וועד בית.

תשובה:

אם אין התייחסות מפורשת על כך בהסכם המשכיר חייב לשלם את הגביות המיוחדות.

מקורות:

לפי המנהג, המשכיר חייב לשלם תיקונים בדירה (עיין עלון המשפט גליון 27 עמוד ה), אם כל שכן שהוא חייב לתקן את הבית המשותף.
בנוסף לכך, לפי החוק (חוק המקרקעין סעיף 58) החוב של דמי וועד בית מוטל על בעל הדירה ולא על הדייר, כלומר על המשכיר ולא על השוכר, אלא שלפי הסכם השכירות או המנהג השוכר משלם את חובו של המשכיר, אבל מנהג זה הוא רק לגבי תשלומים על החזקה שוטפת. עיין עלון המשפט גליון 42 עמוד 6 תשובה יא וגליון 44 עמוד 6 תשובה יא.