ציוד משרדי שנלקח הביתה ללא רשות

שלום
שאלה בנושא גזל,
האם מותר להשתמש בציוד משרדי שנלקח הביתה כגון מהדקים, נילונים, דבק ,עטים וכו'?
נלקח ללא רשות ממקום עבודה שבו כבר לא עובדת לפני מספר שנים. האם מותר להשתמש בציוד או לזרוק, ואם לא מה לעשות בו?

תשובה:

אסור להשתמש בהם.
יש להחזיר אותם למשרד.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' שסא שאין גזילה נקנית אלא בשינוי מעשה או בייאוש יחד עם שינוי השם. במקרה זה לא נראה שהבעלים מעלים על דעתם שאנשים גונבים ציוד משרדי וכן לא ידוע ששמו לב להיעלמות חפצים אלו, וממילא לא התייאשו ויש להחזיר אותם.