חבילת סקוטש שנגנבה מהצבא ונעשה בה שימוש

שבוע טוב, יש לי שאלה לגביי גזל- אתמול הדבקתי את ברכת אשר יצר על הדלת בחדר עם סקוטש דו צדדי, את הסקוטש קיבלתי לפני 20 שנה ממישהו שלקח מהצבא. אני מבינה שזה גזל, האם אני צריכה להוריד את מה שהדבקתי? ולקנות חדש? תודה על עזרתכם לגביי כל התשובות שלכם תבורכו …

תשובה:

אין צורך להוריד את נוסח הברכה שהדבקת.

מקורות:

שינוי רשות אחר ייאוש קונה. עיין שו"ע חו"מ סי' שנו סעיף ג. אמנם לא ידוע שהמנהל בצבא (או הבעלים שהם האזרחים) יודעים מכל חבילת סקוטש שנעלמת, אבל מסתבר שיש להם ידיעה כללית על חפצים שנעלמים יום-יום ומתייאשים מכל דבר פעוט שיוצא מתחומי המחנה הצבאי.
בנוסף לכך, חתיכת דבק זו שהמודעה נדבקה בו אינו שווה שום ממון בעולם ולא רק פחות משווה פרוטה, ובודאי שאין עליו חיוב השבה