שוכר שהשקיע סורגים ומזגנים ללא רשות המשכיר

שוכר שהתקין מזגן בדירה ללא הסכמת בעל בית וכן התקין סורגים ללא הסכמה. האם יוכל לתבוע את העלות ההשקעה?
השוכר טוען השבחתי את הדירה ועכשיו תוכל להשכיר ביותר.
המשכיר טוען כי גם ללא ההשקעה שהשקיע השוכר, היה המשכיר מקבל את אותו סכום, וההשקעה לא מועילה לו כלום, מבחינת המשכיר על השוכר להוציא את כל ההשקעה שהשקיע,
האם השוכר יכול לכפות על המשכיר בכל זאת להשאיר את ההשקעה ולחייב אותו לשלם.

תשובה:

תלוי בנסיבות, אבל באופן כללי המשכיר חייב לשלם לשוכר על ההשקעה של הסורגים והמזגנים כערכם כשהשוכר יוצא. לדוגמא אם השוכר שילם 5,000 ש"ח עבור המזגן וההתקנה, אורך חיים ממוצע של המזגן הוא עשר שנים והשוכר השתמש בהם שנה, על המשכיר לשלם 4,500 ש"ח.

מקורות:

ברוב רובם של הדירות מותקנים סורגים. גם מזגנים מותקנים היום ברוב הדירות. כדי שהמשכיר יוכל לומר לשוכר 'טול עציך ואבניך' יצטרך להסביר לבית הדין בהסבר משכנע למה אינו מעוניין בסורגים ובמזגנים. אם בית הדין ישתכנע שהמשכיר טוען 'טול עציך ואבניך' רק כדי להיפטר מלשלם, או כדי לנקום בשוכר, בית הדין יחייב אותו לשלם. עיין עלון המשפט גליון 21 עמוד א דין 3.