שריפת גופה כשאין מקום קבורה

אדם, שהתגורר בברה"מ, גופתו נשרפה לאחר מותו. הסיבה היא חוסר מקומות קבורה בבתי עלמין. בני משפחתו שהתגוררו עימו היו אנשים לא צעירים שאינם בחיים כבר ולא היה באפשרותם לערוך קבורה יהודית. האם במקרים כאלה חל איסור שריפה והמת היה צריך להקבר בניגוד לשילטונות?
תודה

תשובה:

שלום רב.

תוכל לראות כאן את חומרת הענין של שריפת גופת אדם יהודי, ולכן צריך לעשות הכל כדי שלא לשרוף אף אם זה בניגוד לשלטונות.