שכר שבת על עבודה המותרת בשבת

שלום.השאלה היא כזו:הרי ידוע שיש איסור לעבוד בשבת.
השאלה היא אם מותר לעבוד בשבת בנושא אוכל:כמו מלצרות בחדר אוכל של מלון בשבת ועריכת שולחן ולקבל את הכסף לאחר שבת?.כי הבנתי שבענין אוכל שקשור לשבת מקלים.
אשמח לתשובה.
תודה מראש

תשובה:

שלום רב.

עבודת מלצרות בשבת וכדו' מותרת אם אינך צריך לחלל שבת במקום העבודה. אך יש איסור 'שכר שבת' כשמקבלים שכר על עבודה הנעשית רק בשבת, ויש היתר לכך כשמקבלים את השכר בהבלעה ואינו רק על השבת עצמה, ולכן בעבודת מלצרות יש להתנות מראש שהעבודה היא גם קצת בערב שבת או במוצאי שבת כגון עריכת השולחנות לפני שבת או סידורם לאחר השבת, וכך השכר אינו רק עבור השבת ומותר לקבלו.

מקורות:

שולחן ערוך סי' ש"ו ס"ד ומשנ"ב שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב
    מבלי לפגוע ברגשות ובדעות יש לי סיפור.
    חבר לעבודה שאל אותי מדוע בשבת מותר לדתי לעבוד במלצרות.
    הרי אסור לעבוד בשבת?

    אמרתי לו את מה שכתוב פה והוא הגיב בקול מה שאני חשבתי בתוכי,
    שזה שטויות במיץ, על מי עובדים פה.

    הרי עיקר העבודה היא בשבת אז מה הקשר ליום חול.
    בפועל זה באמת עבור שבת וזהו.!.

    אני מבקש לדעת האם יש סיבה נוספת להתיר .ואם מחמירים אז מה אמורים לעשות המצב של אירוע בשבת?