להשתמש במקווה עם מגבת משומשת

מקוה שמעמיד לציבור מגבות תמורת תשלום יומי וכל אחד בגמר השימוש מחזיר לסל כביסה או משאיר על מקומו והמנקה אוסף לכביסה.

האם מותר להשתמש במגבת המשומשת, שהושארה על הספסלים לאחר השימוש, כשימוש חוזר. (על סמך הראשון ששילם)

מצד אחד זה רכוש המקוה ואולי אינם מעונינים שיתמשו פעמיים בכל מגבת. מצד שני כשאדם שכר את המגבת לכוארה זכותו להשתמש כמה שהוא רוצה כולל לתת לחבירו שהרי גם בשימוש רגיל יש שמתנערים ממי המקוה והמגבת נרטבת פחות ויש שאינם מתנערים והמגבת נרטבת יותר כך שאין שיעור לשימוש.

תשובה:

אסור להשתמש במגבת.

מקורות:

אי אפשר להשתמש על סמך התשלום של הראשון, כיון שהראשון שילם עבור עצמו ולא עבור אחרים, גם אם יש לו רשות להעביר לאחרים, מכל מקום אם לא העביר בפועל אי אפשר להשתמש בזכותו.

להנהלת המקווה, יש מקום לומר שלא אכפת להם, כיון שבין כך יש צורך לכבס את המגבת. אבל מצד שני ייתכן לומר שאינם מרשים כדי להכריח את הבאים למקווה לקחת מגבת בתשלום, ובמקרה ספק אסור להשתמש. עיין שו"ע הרב חו"מ הלכות שאלה סעיף ה.