מזוזה למרפסת שירות קטנה

האם אני מחוייב לשים מזוזה במרפסת שירות בבית כאשר :

גודל החדר (רוחב X אורך) ברוטו שווה ל 4 אמות
אבל כאשר נטו בגלל ארון שמכסה קיר שלם, או בגלל מדפים פתוחים
שמכסים קיר שלם, גודל החדר נטו יוצא פחות מ 4 אמות.

כמו כן לא ישנים בחדר זה (גם ביום), ואין מאפסנים בו אוכל (שמן/ יין וכו')

החדר לאיחסון כלי מטבח וכלים בלבד …

מאוד מודה לכם,
תבורכו משמים.

תשובה:

יש להניח מזוזה בלא ברכה.

מקורות:

כשיש בחדר ד' על ד' רק כשיש כדי לרבע נחלקו הפוסקים אם חייבים במזוזה ומשום כך כתבו הפוסקים שיניח בלא ברכה, כמו כן דברים הקבועים בקיר נחלקו הפוסקים אם מגרע את החישוב של דע"ד, עי' שו"ע יו"ד סי'  רפו סי"ג ובש"ך ס"ק כג, לגבי דין של לרבע, ולגבי כלים אם ממעטים מד' על ד' עי'  דעת קדושים (סי' רפו ס"ק יח) ובמקדש מעט (שם ס"ק מ) ובשו"ת מהרש"ם (ח"ג סי' רסג) ושו"ת שבט הלוי (ח"ב סי' קנ) ועי' חובת הדר (פ"ד הערה כא וכב)  ובירור הלכה (קונטרס המזוזה סי' רפו ס"ק קס).

אף אם ישנים בחדר אלא מאפסנים בו דברים חייב במזוזה עי' שו"ע שם סעיף א.