להשתמש במגבות שנגנבו מבתי מלון

שלום רב
אני נוהג להתארח אצל הוריי (יהי רצון שהקדוש ברוך הוא יחזירם בתשובה) ובביתם יש מגבות שהם לקחו בהיותם בבתי מלון שונים ברחבי הארץ.

שאלתי היא האם מותר לי להשתמש במגבות גזולות אלו. והאם קיימת בהלכה טענה כזו שהמלון יודע מכך ומתיאש מראש או גובה מחיר יקר מלכתחילה על השהייה.

כל טוב

תשובה:

אסור להשתמש במגבות.

מקורות:

הדין הוא שיאוש בלבד אינו קונה את הגזילה, אלא אם היה הגנב מכר לאחר שנתייאשו הבעלים. במקרה זה המגבות עדיין ברשות הגנב. עיין שו"ע חו"מ סי' שנג סעיף ב וסי' שסא סעיף א.

העובדה שבתי המלון יודעים מכך ושעל כן מעלים את המחיר איננה היתר לגנוב (כשם שאסור לגנוב ממכולת, אף שמעלים את המחיר לכסות את הגניבות), אלא סיבה לתלות שהם התייאשו.