לשון הרע

שלום לכבוד הרב.
אני גר מזה שנה בישוב בעל אופי דתי חלקו דתי לאומי וחלקו חרדי ספרדי לא ממש חזק. כשנשאלתי על ידי אחד השכנים שיש לי הכרות קודמת איתו אם אני מרוצה מהישוב עניתי שלא כל כך, בנתיים זה בסדר אבל באופן כללי הייתי מעדיף סביבה חזקה יותר .האם יש בעיה של לשון הרע בתשובה זו.
תודה וכל טוב

תשובה:

אין בזה לשון הרע, כיון שלא אמרת שהמקום לא דתי ח"ו, אלא שלסוג אנשים שכמותך עדיף מקום עם סביבה יותר חזקה.

אך באמת עדיף לא להיכנס לשאלות מסוג כזה.

מקורות:

עי' חפץ חיים כלל ח', ואמנם יתכן שיש בזה משום אבק לשון הרע ע"ש כלל ט.