אם צריך הכשר לדבש חרובים

דבש חרובים טבעי ללא כל תוספת הנעשה בתהליך של שריה ואידוי האם ניתן לאכילה ללא הכשר?

תשובה:

שלום רב.

דבש זה צריך הכשר, מכיון שיש לבדוק לפני עשייתו את החרובים משרצים ועשים, ואם החרובים הם מגידולי ארץ ישראל יש לקיים בהם המצוות התלויות בארץ תרומות ומעשרות ושביעית, כמו כן יש להשגיח שלא יערבו בו דבר שיש בו חשש איסור.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. דבש חרובים לא צריך הכשר. אין גידול יהודי בחרובים. והכל או מהערבים בארץ או מחו"ל. אין גם בעיה של שקצים ורמשים, כיון שהכל נטחן לעיסה וממצים מהפרי את הדבש.ולפי ההלכה, גם אם היה בזה חרקים, כיום שהכל נכבש ונסחט. אין בעיה של חרקים