תיקון לאכילת מאכלות אסורות

בוקר טוב

לאחרונה חזרתי בתשובה ובמהלך היממה אני לומד בע"ה בערך 3-4 שעות גמרא בחברותא בשאר הזמנים משתדל לשמוע שיעורים מוקלטים
בעברי לא הקפדתי לאכול תמיד אוכל כשר ולמדתי כי אדם שאינו אוכל אוכל כשר מטמא גופו נפשו ושכלו
הרבה פעמים אני שם לב כי אני לא מצליח להתרכז מספיק או לא זוכר דברים שלמדתי וכו' יש לציין כי על פי הגדרות העולם החילוני אני נקרא אדם משכיל והדבר לא ברור לי אני משקיע ולומד אך לא תמיד זוכר או מבין, מה עלי לעשות.

תשובה:

שלום רב.

אף שאכילת מאכלות אסורות מטמטמת את הלב, אך תשובה מועילה אף לעוון זה שלא ימשיכו לטמטם את ליבו, וראוי לך להרבות בתפילה שהקב"ה יסיר את טמטום הלב שנגרם מאכילת מאכלות אסורות, ותזכה ללמוד ולדעת את תלמודך. ויש שכתבו שהלימוד בהלכות מאכלות אסורות מבטל את טמטום הלב.

בהצלחה רבה.

מקורות:

ר' באבני ישפה חלק ג' סי' ע"ו שכתב בפשיטות שמועיל לעשות תשובה על כך. ובדרך שיחה להגר"ח קנייבסקי שליט"א כתב שהלימוד בהלכות מאכלות אסורות מבטל טימטום הלב למי שאכל מאכלות אסורות. ובשם הצל"ח ברכות דף ד,ב מביאים כי אם יעשה האדם תשובה מיראה ב' פעמים הרי זה כתשובה מאהבה שזדונות נעשות לו כזכויות ובכך מסיר גם ערלת הלב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראיתי פעם בשם הרב קנייבסקי, שהורה למישהו בנוסף לאמור לעיל, שגם יצום יום אחד.

    יש לקבל את הצום בנוסח קבלת תענית במנחה של יום לפני כן, ולפני השקיעה.
    שאם לא קיבל, אין זו תענית.

    כתב הכף החיים שבכל תענית שעושים לתשובה, יש לפרט בנוסח קבלת תענית שמקבל את התענית כדי לתקן את העניין שלשמו הוא צם