עלייה לקבר בשנה הראשונה לצורך הזמנת ההורים הנפטרים לחתונה

שלום רב
אני בשנת אבל על אבי ובהתאם ידוע לי כי אין לעלות לקבר במהלך השנה הראשונה האם יש התר לעלות בראש חודש אלול כמו כן בע"ה עוד שבועיים אני מתחתן וידוע כי נהוג לעלות לקבר לפני החתונה האם מותר ?

בברכה

תשובה:

שלום רב.

אף שבאופן כללי נוהגים שלא לעלות לקבר בשנה הראשונה, אך אם נוהגים אצלכם לעלות להזמינם לחתונה, ניתן לסמוך בזה על הדעות המקילות לעלות בלי להתפלל על החיים.

שיהיה במזל טוב ובהצלחה רבה.

מקורות:

ראה כאן שאכן אין לעלות לקבר בשנה הראשונה למעט מהיום שקמים מהשבעה, וביום ה"שלשים", וביום השנה, ומנהג הספרדים שאף ביום סיום אמירת הקדיש [בתום 11 חודש] עולים לקבר, ויש שכתבו להקל לעלות לקבר להתפלל לעילוי נשמת המת, ולא לבקש בקשות על החיים, ובשעת הדחק יש מקום להקל בזה להתפלל גם בתוך שנה ראשונה. וראה כאן מקור הענין להזמין את הנפטרים לחתונה.