לכתוב שמתפטרת כדי לטפל בילד כשהסיבה היא אחרת

אשתי מסיימת כעת חופשת לידה, ובטרם חזרתה לעבודה הקודמת מצאה עבודה יותר טובה (מבחינת המשכורת), כעת עליה להודיע למקום העבודה החדש שהיא עוזבת שם, ויש חוק שניתן לקבל פיצויים אם עוזבים מקום עבודה לאחר חופשת הלידה לטובת הילד. בפועל עיקר סיבת העזיבה היא מחמת המשכורת כפי שכתבתי, אך יש בזה גם תועלת מסויימת לילד בכך שהיא תגיע הביתה קצת יותר מוקדם מאשר במקום העבודה הקודם. שאלתי היא האם מותר לי במכתב ההתפטרות לכתוב למקום העבודה הקודם שסיבת עזיבתי היא ההגעה המוקדמת יותר לטובת הילד כדי לקבל פיצויים?
תודה רבה.

תשובה:

אסור לומר שמתפטרים כדי לטפל בילד כשהמטרה היא אחרת. ניתן לכתוב דברים כהווייתן שהמשכורת תהיה יותר גבוהה ושהיא תוכל לחזור לביתה קצת יותר מוקדם.

מקורות:

הזכות לפיצויי פיטורין (לפי חוק פיצויי פיטורין סעיף 7) היא רק אם מתפטרת על מנת לטפל בילד ולא כשמתפטרים בגלל גובה המשכורת. כך שיש בכתב כזה משום איסור גזל וגניבת דעת.
אמנם גובה המשכורת לכשעצמו אינו מהוה סיבה לשלילת פיצויי פיטורין, אם שעות העבודה יפחתו משמעותית. אבל לא כשהסיבה העיקרית היא המשכורת ושעות העבודה יפחתו מעט. עיין תיק עבודה 11504/07.