הוצאת כפתורי רזרבה המחוברים לבגד בשבת

שלום רב!
שמעתי כמה צדדים לגבי טלטול בשבת של הכפתורים הנוספים (רזרבה) התפורים בחולצה למטה או בחליפה אשמח לדעת מה המסקנה להלכה גם לגבי מקום שאין עירוב כלל.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

אכן בדבר זה נחלקו פוסקי הזמן כיצד להורות, יש המתירים ויש האוסרים, ונראה שכפתורים שאינם חשובים ככפתורי חולצה וכדו' לכולי עלמא ניתן להקל בזה.

מקורות:

ר' בארחות שבת פרק כ"ח סעיף קע"ו שהביא את ב' הדעות בזה, ובשמירת שבת כהלכתה פרק פי"ח ס"ל אף שכתב לאסור בזה כתב שבכפתורים פשוטים שאין האדם מקפיד עליהם מותר. ובילקוט יוסף שא,יא כתב שמעיקר הדין מותר לצאת בהם, ומידת חסידות להסיר את הכפתורים מהבגד בערב שבת אם יודע שילך במקום שאין בו עירוב.